Γιαουρτλού κεμπάπ 52 ψήφοι

Γιαουρτλού κεμπάπ
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρεσκοκομμένος μαϊντανός
φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα ντομάτας φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κύμινο
Πίτες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Γιαούρτι σακούλας
Φρέσκο βούτυρο
Φρεσκοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Ξύδι λευκό (2-3 σταγόνες)

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε το γιαούρτι με ένα σουρωτήρι που έχουμε στερεώσει σ' ένα μπολ και έχουμε σκεπάσει με ένα νοτισμένο πανί, αφήνοντάς το για 30 λεπτά. Το μεταφέρουμε μετά σ' ένα μικρότερο μπολ και το αναμειγνύουμε με το φρέσκο βούτυρο και τον άνηθο, καθώς και δύο τρεις σταγόνες ξύδι λευκό.
2. Ετοιμάζουμε την ψησταριά λαδώνοντας τη σχάρα. Την τοποθετούμε στα 13-15 εκ. πάνω από τα κάρβουνα.
3. Ανακατεύουμε απαλά το κρέας, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τα αβγά, ρίγανη, το μπαχάρι και το κύμινο και έπειτα προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά πάρει. Πλάθουμε μπιφτέκια πάχους όσο θέλουμε και τα ψήνουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να κρατήσουν τους χυμούς τους.
4. Περιχύνουμε τις ψημμένες πίτες με φρέσκο βούτυρο και τις ανοίγουμε στα δύο σχηματίζοντας ένα πουγκί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στις πίττες ρίχνοντας από πάνω τη φρέσκια ντομάτα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
3 αστέρια από 52 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες