Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. κρέας καβουριού φρέσκο και καθαρισμένο
1,5 κουταλιά χυμός λάιμ
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα κόλιαντρου ψιλοκομμένα συν 4 ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
2 κουταλάκι φύλλα μέντας ψιλοκομμένα συν 4 ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους των 5 χιλ.
1 μέτριο μάγκο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους των 5 χιλ.
1 κουταλιά φιστίκια ανάλατα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
ταμπάσκο σως
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1,5 κουταλιά χυμός λάιμ
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα κόλιαντρου ψιλοκομμένα συν 4 ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
2 κουταλάκι φύλλα μέντας ψιλοκομμένα συν 4 ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους των 5 χιλ.
1 μέτριο μάγκο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους των 5 χιλ.
1 κουταλιά φιστίκια ανάλατα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
ταμπάσκο σως
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο καβούρι 1 κουταλιά χυμό λάιμ, το μισό ελαιόλαδο, τα 2/3 από το κόλιαντρο και τη μέντα, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και περίπου 10 σταγόνες ταμπάσκο. Ανακατεύουμε ελαφρά το κρέας με ένα πιρούνι ή με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη, ή, εναλλακτικά το κατανέμουμε σε τέσσερα ρηχά πιάτα σούπας επίσης από την κατάψυξη.2. Βάζουμε στο μάγκο και το αγγούρι τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το κόλιαντρο και τη μέντα, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και περίπου 10 σταγόνες ταμπάσκο και διασκορπίζουμε το μίγμα πάνω στο καβούρι (αν θέλουμε, ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας 1-2 ώρες πριν, τα φυλάμε σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο και τα συνθέτουμε πριν από το σερβίρισμα.) Ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια και τέλος τα ολόκληρα φύλλα κόλιαντρου και μέντας.
3. Σερβίρουμε είτε με κουταλιές από το μεγάλο μπολ είτε με τα μικρά πιάτα. Βάζουμε και την κομπόστα μάγκο στο πλάι.