Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι 2 ψήφοι

Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού λάδι, λίγο ξίδι
1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερό βασιλικό

ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
2 μικρά αγγουράκια
αλάτι, λαδόξυδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι σακούλας
άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τα καλαμαράκια σε στρογγυλές φέτες, σαν δαχτυλίδια και τα βάζετε σε βαθουλή πιατέλα. Προσθέτετε τα υλικά της μαρινάτας. Σκεπάζετε και αφήνετε 1 έως 2 ώρες. Ψήνετε τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξετε σε δυνατή φωτιά, σε ταψί αλειμμένο με λάδι, για 30 λεπτά. Σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι: Καθαρίζετε τα αγγουράκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τ' αλατίζετε και τ' αφήνετε 15 λεπτά για να βγάλουν το νερά τους. Τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε μπολ. Χτυπάτε λίγο λάδι με ξίδι και προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και λίγο πιπέρι. Προσθέτετε τα αγγουράκια και τέλος το γιαούρτι και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με φύλλα μαρουλιού και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες