Υλικά (6 μερίδες)
350 γρ τομάτες
1/2 αγγούρι
1/2 μικρός βολβός μάραθου (φινόκιο), περίπου 100 γρ
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά λευκό ξύδι
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού
1/2 αγγούρι
1/2 μικρός βολβός μάραθου (φινόκιο), περίπου 100 γρ
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά λευκό ξύδι
1/2 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ψιλές φέτες. Τις απλώνουμε σε ένα επίπεδο πιάτο. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε πάνω στις τομάτες.. Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές οριζόντιες φέτες και τις σκορπίζουμε πάνω στο αγγούρι, διατηρώντας τα φύλλα της κορυφής. Ρίχνουμε αλατοπίπερο.2. Αναμιγνύουμε το λάδι, το ξίδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και το χύνουμε πάνω στη σαλάτα. Κόβουμε τα φύλλα μάραθου και τα ρίχνουμε από πάνω.