Υλικά (6 μερίδες)
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 αυγό
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
3/4 του κιλού φέτα τριμμένη με το χέρι
λίγο πιπέρι
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλίσιο
λάδι για τηγάνισμα
νερό χλιαρό για το ζύμωμα όσο πάρει
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 αυγό
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
3/4 του κιλού φέτα τριμμένη με το χέρι
λίγο πιπέρι
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλίσιο
λάδι για τηγάνισμα
νερό χλιαρό για το ζύμωμα όσο πάρει
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.Σε ένα μπολ βαθύ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το νερό με την μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι και το νερό ώστε να κάνουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή αλλά ούτε και νερουλή όπως των λουκουμάδων. Μια ζύμη μέτρια την οποία την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μια ώρα περίπου να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει η ζύμη αναμειγνύουμε το πιπέρι το τυρί και την ζύμη και με ένα κουταλάκι το οποίο το βρέχουμε συχνά με νερό ρίχνουμε κουταλιές - κουταλιές τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι γυρίζοντας τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν. Τους σερβίρουμε ζεστούς και πασπαλισμένους με το τριμμένο κεφαλίσιο.