Μπαλάκια τυριών 19 ψήφοι

Μπαλάκια τυριών
 
 

Υλικά


Διάφορα τυριά ημίσκληρα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
(έμμενταλ, γκούντα, κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο, ροκφόρ)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 ή περισσότερα τυριά σε όποια αναλογία μας αρέσει. Προσθέτουμε 1 κουτί τυρί κρέμας Φιλαδέλφεια ή ένα κεσέ γιαούρτι, 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πολύ πιπέρι.
2. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνει μια ζύμη σφικτή που να πλάθεται προσθέτοντας κρέμα γάλακτος αν χρειάζεται.
3. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια διαμέτρου 1,5 εκ. ή όσο 1 ή ½ καρύδι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα με 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρολάρουμε ένα-ένα τα τυράκια στο μίγμα, πιέζοντας με τα χέρια μας, ώστε να κολλήσουν τα καρύδια και να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Εναλλακτικά ψήνουμε σουσάμι και ρολάρουμε τα τυράκια σ' αυτό ή ακόμη και σε χοντροκομμένο πιπέρι.
3 αστέρια από 19 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες