Υλικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 μικρό κουτί εβαπορέ
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
κανέλα (αν είναι να φάτε γλυκές τηγανίτες)
1 αβγό
1 μικρό κουτί εβαπορέ
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
κανέλα (αν είναι να φάτε γλυκές τηγανίτες)
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι. Ξεκινήστε με έναμισι φλιτζάνι και προσθέτετε αναλόγως της ποσότητας του χυλού που θέλετε.Ρίχνετε το αβγό και το γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό (ζεστό αλλά όχι καυτό) και ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας και το αλάτι με τη ζάχαρη. Αν θέλετε κι άλλη ζύμη, ή αν είναι πολύ νερουλό, ρίχνετε κι άλλο αλεύρι, γενικά κανονίζετε το αλεύρι με το νερό ώσπου να έχετε ένα νερουλό χυλό. Ανακατεύετε καλά για να μην σχηματίσει μπαλάκια.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο). Όταν κάψει, ρίχνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το χυλό στο τηγάνι. Όταν δεν κάνει λιμνούλα ο χυλός επάνω στην τηγανίτα, την γυρίζουμε να πάρει χρώμα κι απ'την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να αποροφηθεί το λάδι.
Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή προσθέτοντας λίγη ρίγανη αν τις θέλουμε αλμυρές.