Τυροπιτάκια 4 ψήφοι

Τυροπιτάκια
 
 

Υλικά (15-20 κομμάτια περίπου)

Φύλλο:
1 κεσέ γιαούρτι
1 κούπα βούτυρο
1/2 κιλό αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο)
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
αλάτι, πιπέρι

Γέμιση:
τυρί φέτα (εξαρτάται από το πόσο θέλουμε εμείς)
2 αυγά
πιπέρι

Εκτέλεση

-Χτυπάμε σ' ένα μπολ το βούτυρο και γιαούρτι.
-Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με δύο κουταλάκια αλάτι, το μπέϊκιν πάουντερ και τη σόδα σε δύο δόσεις και δουλεύουμε τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και να πλάθεται. Αν κολλάει στα χέρια ρίχνουμε και άλλο αλεύρι.
-Ανακατεύουμε τα αυγά με τη φέτα και με μισό κουταλάκι πιπέρι.
-Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι. Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στον καθένα, τους διπλώνουμε στα δύο και πατάμε τις άκρες τους με τις μύτες ενός πιρουνιού για να κολλήσουν.
-Τρυπάμε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κροκάδι χτυπημένο με ελάχιστο νερό.
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σημ: Μπορούμε να προσθέσουμε και μοσχοκάρυδο στη γέμιση αν θέλουμε.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες