Τυρόπιτα Μετσόβου 7 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Τυρόπιτα Μετσόβου
 
 

Υλικά (25-35 κομμάτια)

1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα
350 γρ. γραβιέρα Δωδώνης
250 γρ. τυρί μετσοβόνε καπνιστό
250 γρ. κασέρι
200 γρ. μυτζήθρα
200 ml γάλα
8 αυγά
πιπέρι
500 γρ. φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λαδί και τηγανίζετε τα μανιτάρια για 4 λεπτάκια. Στο μεταξύ τρίβετε στον τρίφτη όλα τα τυριά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα ταψί με λίγο λαδί βάζετε ένα φύλλο κρούστας αλείφετε πάλι με λαδί και επαναλαμβάνετε το ίδιο για αλλά δυο φύλλα. Ρίχνετε το ένα τρίτο της γέμισης σκεπάζετε με άλλα δυο φύλλα και ρίχνετε άλλο ένα τρίτο της γέμισης. Απλώνετε πάλι άλλα δυο φύλλα και απλώνετε τα μανιτάρια. Συνεχίζετε με άλλα δυο φύλλα και γέμιση και τελειώνετε με τουλάχιστον τρία φύλλα από πάνω. Αλείφετε την επιφάνεια με λαδί, τρυπάτε με ένα πιρούνι τα φύλλα και χαράσσετε σε κομμάτια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40-45 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και κόβετε.
4 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες