Υλικά (2)
1 κουταλιά βούτυρο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυτικό λίπος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
600 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
600 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο μαζί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το θυμάρι, το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί και το ταμπάσκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.Σερβίρουμε με σπυρωτό πιλάφι.
|