Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. σπαράγγια μικρά, λεπτά και πράσινα
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σησαμόσποροι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
500 γρ. ωμές γαρίδες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
250 γρ. φιδές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξηρό σέρι
1 κουταλιές σησαμέλαιο
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σησαμόσποροι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
500 γρ. ωμές γαρίδες
1 φρέσκια ρίζα τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
250 γρ. φιδές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξηρό σέρι
1 κουταλιές σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε με ένα μικρό μαχαίρι όλα τα σκληρά μέρη ή προεξοχέςαπό τα σπαράγγια. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε αλάτι και
βάζουμε τα σπαράγγια για 3-5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε,
τα ξεπλένουμε ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε. Κόβουμε περίπου 5 εκ από τις κορυφές τους και τις βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε τους υπόλοιπους μίσχους σε κομμάτια των 2 εκ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τους σησαμόσπορους και τους καβουρδίζουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε μόνο τα πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε διαγώνιες φέτες πάχους 0,5 εκ. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ.
Βράζουμε και στραγγίζουμε το φιδέ, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις γαρίδες και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1-2 λεπτά, ώσπου οι γαρίδες να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σέρι και μαγειρεύουμε αναδεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί κατά τι και οι γαρίδες να πάρουν πιο βαθύ ροζ χρώμα.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά με το μίγμα της γαρίδας.
Προσθέτουμε το φιδέ και ανακατεύουμε με δυο μεγάλα ξύλινα πιρούνια, ώστε να αναμιχθεί καλά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε, ώσπου να ζεσταθεί κι αυτό, για 1/2 ως 1 λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σησαμέλαιο, και δοκιμάζουμε για το αλάτι. Βάζουμε το μίγμα
του καυτού ζυμαρικού σε ζεσταμένα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τους σησαμόσπορους.
Σκουπίζουμε το γουόκ, βάζουμε και ξαναζεσταίνουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια για 1/2 λεπτό, κινώντας το γουόκ για να θερμανθούν ομοιόμορφα και σερβίρουμε αμέσως τοποθετώντας τες στα πιάτα γύρω από το φιδέ.