Υλικά (4 μερίδες)
1/2 κιλό καλαμαράκια
1/4 κιλού γαρίδες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά,1 σφηνάκι κονιάκ
1/4 γραβιέρα σε κύβους αλάτι, πιπέρι, σόδα
1 κουτί ντοματάκια
1 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, λίγο μάραθο
1/4 κιλού γαρίδες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά,1 σφηνάκι κονιάκ
1/4 γραβιέρα σε κύβους αλάτι, πιπέρι, σόδα
1 κουτί ντοματάκια
1 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, λίγο μάραθο
Εκτέλεση
-καθαρίζω τα καλαμαράκια και κόβω τα πλοκάμια-τα τρίβω με 1 κουταλιά σόδα μέχρι να ασπρίσουν (περίπου 5 λεπτά)
-τα ξεπλένω καλά.
-σοτάρω τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι-
προσθέτω τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και σβήνω με το κονιάκ
-προσθέτω την πιπεριά, το σκόρδο και σοτάρω για 5 λεπτά
-προσθέτω τις γαρίδες κομμένες και τη γραβιέρα
-αλατοπιπερώνω
-γεμίζω τα καλαμαράκια και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα
-τηγανίζω ελαφρά τα καλαμαράκια και τα βάζω σε ένα ταψί
-σε μια κατσαρόλα βάζω τη ντομάτα το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και λίγο μάραθο και βράζω για 5 λεπτά
-περιχύνω τη σάλτσα στα καλαμάρια
-σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά