Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό. χταπόδι κτυπημένο και γουλισμένο
1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
4 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
400 γρ. πέννες ή ριγκατόνια,
Για το μπουκέτο μυρωδικών:
5-6 κλαριά μαϊντανός
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1 μεγάλο αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
4 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
400 γρ. πέννες ή ριγκατόνια,
Για το μπουκέτο μυρωδικών:
5-6 κλαριά μαϊντανός
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το μπουκέτο μυρωδικών, μέχρι να βγάλει το νερό του. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.2. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
3. Σε ένα μπολ σαλάτας ανακατεύουμε το χταπόδι, το καλαμπόκι, το μαρούλι, το λάδι, το πιπέρι και το ξύδι.
3. Σερβίρουμε το μίγμα σε ατομικά πιάτα, στα οποία έχουμε βάλει λίγο ζυμαρικό, και τα σκεπάζουμε με τις φέτες του αβοκάντο, πάνω στις οποίες έχουμε ρίξει χυμό λεμονιού, ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους και μαυρίσουν.