Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε το χταποδάκι με ένα κουτάλι αργά και προσεκτικά, για να μην κολλήσει.
Υλικά (6 μερίδες)
1-1,5 kg χταπoδάκι φρέσκο χτυπημένο και γουλισμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί)
750 γρ. σπαγγετίνι βρασμένα και στραγγισμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (στον τρίφτη)
1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί)
750 γρ. σπαγγετίνι βρασμένα και στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια: Τα πόδια χωριστά και την κουκούλα στα δυο.2. Βάζουμε το χταποδάκι στην κατσαρόλα χωρίς νερό (βγάζει το δικό του) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
3. Πριν στίψει το νερό του τελείως (ενώ απομένουν 5-6 κουταλιές), βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια νερό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι νερό.
4. Δοκιμάζουμε το χταποδάκι άν έγινε, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα), προσθέτουμε 2 κουταλιές τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό.