Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. πέννες
1 ματσάκι μαϊντανός
μέντα
βασιλικός
1 κουταλιά κάπαρη
50 γρ. ελιές μαύρες
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
4 φιλέτα αντσούγας
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε και αναμιγνύουμε όλα τα αρωματικά, τις ελιές και την κάπαρη.2. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φιλέτα αντσούγας και, όταν λιώσουν, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Διαλύουμε τη σάλτσα αυτή με μισό ποτήρι χλιαρό νερό και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 ΄λεπτά και τελικά προσθέτουμε το μίγμα των αρωματικών στη σάλτσα.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.