Ψητές πατάτες 1 ψήφοι

Από XRISTOS
Ψητές πατάτες
Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε έναν κύβο λαχανικών ή ζωμό κρέατος στο νερό που ρίχνετε στο ταψί.
 
 

Υλικά (8)

8 μεγάλες πατάτες , ξεφλουδισμένες , κομμένες σε μεγάλες φέτες ( περίπου 6-7 φέτες ανά πατάτα )
4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένο (και περισσότερα σκόρδο δεν πειράζει αλλά όχι λιγότερο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά ρίγανη
1 λεμόνι , στυμμένο
αλάτι
φρέσκο χοντρό μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ℃
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσει 2.
Ρίξτε μπόλικο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
3. Με καθαρό χέρι, ανακατέψτε καλά τις πατάτες.
4. Το σκόρδο θα πέσει μέσα στο διάλυμα νερού και λαδιού, αλλά η γεύση του θα διαπεράσει τις πατάτες και με αυτόν τον τρόπο ,δεν θα καεί.
5. Ψήστε για 40 λεπτά .
6. Όταν ένα ωραίο χρυσό-καφέ κρούστα έχει σχηματιστεί στις πατάτες, τις γυρίστε να έρθει το άσπρο μέρος επάνω. Προσθέστε και αλάτι πιπέρι, ρίγανη.
7. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι περισσότερο νερό εάν το ταψί φαίνεται να είναι ξηρό.
8. Ψήστε για περίπου άλλα 40 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες