Πατάτες τηγανητές στη γάστρα
Είναι ώρα να τρώτε πατάτες τηγανιτές χωρίς ενοχές για...τριγλυκεριδια και σίγουρα με λιγότερες θερμίδες και οικονομικότερα.
Υλικά
οπωσδήποτε μία γάστρα κεραμική με καπάκι
πατάτες όσες εσείς νομίζετε
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
προαιρετικά πιπέρι, ρίγανη ή δενδρολίβανο
πατάτες όσες εσείς νομίζετε
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
προαιρετικά πιπέρι, ρίγανη ή δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες όπως τις τηγανιτές.Τις ξεπλένετε και τις βάζετε μέσα σε μια απορροφητική πετσέτα, ώστε να φύγουν όλα τα νερά.
Βάζετε τις πατάτες μέσα στη γάστρα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε το ελαιόλαδο να πάει σε όλες τις πατάτες από λίγο αλλά και στο πάτο της γάστρας. Εάν χρειασθεί ρίξτε ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να "κολυμπάνε" έστω και λίγο στο λάδι.
Σκεπαστέ τη γάστρα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Σε 20 λεπτά βγάζετε το καπάκι και αφήνετε να ψηθούν. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζετε και ρίχνετε τη ρίγανη.
Σημ. 1: Μπορείτε να βάλετε τη τελευταία στιγμή κάποιο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.
Σημ. 2: Για τους εραστές της γιαούρτης, είναι υπέροχες οι εναλλαγές των γεύσεων, ζεστού-κρύου, υπόξινου-υπόγλυκου, ιδιαιτέρως μόλις είναι καυτές οι πατάτες. Δοκιμάστε.