Υλικά (6)
1200 γρ. μικρές κόκκινες πατάτες
2 κίτρινα κρεμμύδια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
αλάτι χοντρό
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κίτρινα κρεμμύδια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
αλάτι χοντρό
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.2. Κόβουμε τις πατάτες στα δυο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος, και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Αφαιρούμε τις άκρες από τα κρεμμύδια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα κόβουμε σταυρωτά σε φέτες πάχους 6 χιλ. φτιάχνοντας ημικύκλια. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, 2 κουταλάκια αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι οι πατάτες να σκουρύνουν ελαφρά απ'έξω και να μαλακώσουν από μέσα. Ανακατεύουμε τις πατάτες κάθε τόσο με μια μεταλλική σπάτουλα, ώστε να σκουρύνουν ομοιόμορφα.
3. Σερβίρονται καυτές πασπαλισμένες με το μαϊντανό και λίγο επί πλέον αλάτι.