Παϊδάκια χοιρινά Χαβάης 14 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Παϊδάκια χοιρινά Χαβάης
Ένα νόστιμο εξωτικό και αφροδισιακό φαγητό της διεθνούς κουζίνας. Μια συνταγή από το νησί του Ειρηνικού, Χαβάη.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

6 χοιρινά παϊδάκια
2 κουταλιές χυμό ανανά
6 φέτες ανανά από κονσέρβα κομμένες στη μέση
2 κουταλιές μέλι
130 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
πιπέρι
φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το χυμό του ανανά και το ξύσμα του λεμονιού και αλείφουμε τα παϊδάκια αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με πιπέρι. Βάζουμε τα παϊδάκια σε δυνατό γκριλ και τα ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μια μεριά, συνεχίζοντας να τα αλείφουμε συχνά με το μίγμα του μελιού με τον ανανά. Γυρίζουμε τα παϊδάκια, βάζουμε πάνω από το καθένα 2 κομμάτια ανανά, και ξαναλείφουμε με το μείγμα. Προσθέτουμε το τρίμμα του τυριού από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
3 αστέρια από 14 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες