Παϊδάκια με κάρυ, γιαούρτι και τζίντζερ 2 ψήφοι

Παϊδάκια με κάρυ, γιαούρτι και τζίντζερ
Τα παϊδάκια μπορούν και να ψηθούν στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα και ρύζι ή πατάτες πουρέ.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλιά σούπας (ή όσο θέλετε) κάρι σκόνη
3-4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (περίπου 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές λεπτά φετάκια φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
αλάτι και πιπέρι
χυμός από 1/2 μεγάλο λεμόνι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια ή αρνίσιο μπούτι κομμένο σε φέτες για ψήσιμο

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπλέντερ το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το χυμό λεμονιού. Δουλέψτε ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ για να τα λιώσετε. Σε γαβάθα αναμείξτε το γιαούρτι με το μείγμα από το μπλέντερ και δοκιμάστε. Η γεύση πρέπει να είναι έντονη. Αν χρειάζεται, προσθέστε κάρι, αλάτι ή πιπέρι. Με το μείγμα αυτό αλείψτε το κρέας από όλες τις μεριές. Σκεπάστε και διατηρείστε το 3-4 ώρες στο ψυγείο. Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά προτού να το ψήσετε, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240° C. Βάλτε τα παϊδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήστε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνουν 5 λεπτά προτού τα σερβίρετε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες