Υλικά
2 συστοιχίες από άκοπα χοιρινά παϊδάκια, 1 κιλό η καθεμιά
Για τη μαρινάδα:
2 φλιτζάνια μηλόξιδο
1/2 κούπας Worcesteshire σως
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά από το μίγμα μπαχαρικών
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Για τη συνοδευτική σάλτσα (finishing sauce):
1,5 φλιτζάνι κέτσαπ
4 κουταλάκια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι μηλόξιδο
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σάλτσα Worcesteshire
Χυμός από 2 λεμόνια
1,5 κουταλάκι μουστάρδα (σκόνη)
1/2 κουταλάκι πιπέρι καyιέν
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τη ρίχνουμε στο κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες.2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρούμε από το ταψί τα περιττά ζουμιά της μαρινάδας και σιγοψήνουμε τα παϊδάκια για 3 ώρες.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα, μαζί με 3/4 φλιτζάνια νερό, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
4. Τέλος, για να πάρουν χρώμα, τα παϊδάκια, τα τοποθετούμε στη σχάρα (στα κάρβουνα ή στο γκάζι) σε χαμηλή φωτιά. Τα ψήνουμε σιγά-σιγά, γυρίζοντας τα μια μόνο φορά, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα και από τις δυο πλευρές. Το ψήσιμο αυτό μπορεί να διαρκεί 5-30 λεπτά, ανάλογα με το σκεύος, τη θερμοκρασία και την απόσταση του κρέατος από τη φωτιά. Μόλις δημιουργηθεί κρούστα, τα αλείφουμε με τη σάλτσα (finishing σως) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά για κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστά, με λίγη σάλτσα ακόμα στο πλάι.