Υλικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλική
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζάνι γάλα (πλήρες0
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λάιμ
1/3φλιτζάνι χυμό από λαιμ
1/2φλιτζάνι χοντροκομμένα κράκερς
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζάνι γάλα (πλήρες0
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λάιμ
1/3φλιτζάνι χυμό από λαιμ
1/2φλιτζάνι χοντροκομμένα κράκερς
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε και χτυπάτε το γάλα (το πλήρες και το Light) και τη κρέμα γάλακτος. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά 8-10 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά.2. Χτυπήστε τον κρόκο αυγού μέχρι να πήξει ελαφρά. Βαθμιαία χτυπήστε ελαφρά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα της κρέμας γάλακτος με τον κρόκο του αυγού. Προσθέστε στο μίγμα του κρόκου το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Παγώστε το για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια βάλτε του διαφανή μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για μια περίπου ημέρα.
4. Βάλτε το μίγμα στη παγωτομηχανή, στα μισά της διαδικασίας παγώματος προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λαιμ και τα κράκερς.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.