Υλικά
3 φλιτζ. γάλα
5 αυγά
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. κομμένο πεπόνι
2 βανίλιες
5 αυγά
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. κομμένο πεπόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει (προσοχή να μην βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες. Αφήνουμε να κρυώσει.
3. Στο μεταξύ καθαρίζουμετε και κόβουμε το πεπόνι. Σε ένα μπολ το ζυμώνουμε με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Το προσθέτουμε στην κρύα κρέμα.
4. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.