Υλικά
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ. σ. κορν φλάουρ
1/8 κ. γλ. αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος (πλήρη σε λιπαρά)
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα ροδάκινα
ελαφρύ σιρόπι
1 1/2 κ. σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια πεκάν
2 κ. σ. κορν φλάουρ
1/8 κ. γλ. αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος (πλήρη σε λιπαρά)
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα ροδάκινα
ελαφρύ σιρόπι
1 1/2 κ. σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια πεκάν
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα. Σταδιακά χτυπήστε ελαφρά το γάλα και τη κρέμα γάλακτος. Βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπήστε τον κρόκο αυγού μέχρι να πήξει ελαφρά. Βαθμιαία χτυπήστε ελαφρά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος με τον κρόκο του αυγού. Προσθέστε στο μείγμα του κρόκου το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε χτυπώντας και το εκχύλισμα της βανίλιας. Βάλτε το στη συντήρηση του ψυγείου να κρυώσει για μια ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, βράστε τα ροδάκινα και το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 4 έως 5 λεπτά. Αφού γίνει παχύρευστος πολτός, αφήστε το να κρυώσει 30 λεπτά. Τέλος, ανακατέψτε το μείγμα ροδάκινο με το παγωμένο μείγμα κρέμας. Καλύψτε το με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το να στη συντήρηση για 8 έως 24 ώρες.Για τα καβουρδισμένα πεκάν:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα πεκάν και καβουρδίστε τα ανακατεύοντας συνεχώς για 8 εως 9 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και μυρωδάτα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Βάλτε το μείγμα της κρέμας στη παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, πριν το βάλετε στο δοχείο που θα μπει στην κατάψυξη προσθέστε τα πεκάν.