Υλικά
1/2 lt γάλα
5 κρόκοι αυγών
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1 βανίλια
5 κρόκοι αυγών
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια.Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν και ρίχνουμε το άλλο μίγμα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα στη παγωτομηχανή.
|