Εύκολο αφράτο παγωτό κερασί
Μετά τη συνταγή που έδωσα του παγωτού βανίλια που η παρασκευή του γίνεται με παγωτομηχανή δίνω ένα εύκολο παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Εύκολο, αφράτο και με ονειρική γεύση.
Υλικά
500 γρ. φυτική σαντιγί Morfat
5 κούπες φρέσκο γάλα (παγωμένο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. άχνη
5 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (χωρίς το σιρόπι)
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρα ή ξύσμα
5 κούπες φρέσκο γάλα (παγωμένο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. άχνη
5 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (χωρίς το σιρόπι)
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρα ή ξύσμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη Morfat με την άχνη για 3 λεπτά ώστε να γίνει αφράτη. Προσθέτουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταγόνες ή ξύσμα σοκολάτας και χτυπάμε για αλλά 5 λεπτά περίπου. Έπειτα όταν σφίξει καλά ρίχνουμε και τα κερασιά μέσα και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά με το μείγμα.Το αφήνουμε στην κατάψυξη 5 ώρες περίπου να παγώσει. Σερβίρουμε σε μπάλες και γαρνίρουμε με φρέσκα κερασιά ή σιρόπι σοκολάτας.