Υλικά (6 μερίδες)
ΠΑΓΩΤΟ
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό
2 μάνγκο (ή 3 ροδάκινα) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλιά βότκα
ΣOΣ
1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κομμάτι (2,5 εκ περίπου) φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό
2 μάνγκο (ή 3 ροδάκινα) καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλιά βότκα
ΣOΣ
1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κομμάτι (2,5 εκ περίπου) φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
ΠΑΓΩΤΟ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο, το λεμόνι και τη βότκα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το σιρόπι και δουλεύουμε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το μίγμα του παγωτού σε ένα ταψάκι (25x30 εκ. περίπου) και το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες ή καλύτερα για όλη νύχτα, μέχρι να παγώσει τελείως.ΣΟΣ: Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε την καυτερή πιπεριά, το τζίντζερ, το μέλι, το λεμόνι και τη μαρμελάδα και σιγοβράζουμε ανακατώνοντας για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Γ. ΤΕΛΙΚΟ Λίγο πριν σερβίρουμε το παγωτό, το βγάζουμε από το ψυγείο, και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στο μπλέντερ και το κτυπάμε δυνατά για να μαλακώσει. Το σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και το περιχύνουμε με τη σoς.