Υλικά
200 γρ. γάλα
2 βανίλιες
4 κρόκοι αβγών
100 γρ. μελί + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
200 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
κανέλα
καρύδια (χοντροτριμμένα)
2 βανίλιες
4 κρόκοι αβγών
100 γρ. μελί + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
200 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
κανέλα
καρύδια (χοντροτριμμένα)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τους κρόκους με το μελί μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να πάρει ανοιχτόχρωμη απόχρωση ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων συνεχίζοντας το χτύπημα.Μόλις πάρει θερμοκρασία το μείγμα των κρόκων το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και το τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα έως ότου πήξει ελαφρώς, τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Έπειτα ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε 20 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να μείνει αφράτο και να μην κάνει κρυστάλλους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 6 φορές ανά 20 λεπτά.
Σερβίρουμε μπαλίτσες σε ατομικά μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα και περιχύνουμε λίγο μελί.