Μηλόπιτα της Κατερίνας
Πρόκειται για μια πολύ απλή αλλά εντυπωσιακή μηλόπιτα. Τα υλικά είναι για ταψί Νο 28.
Υλικά (8-10)
Για την βάση :
1/2 πακέτο μαργαρίνη (125 γραμ)
1 φλ. τα. ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλλα
5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Στα κενά των μήλων βάζω καρύδια
Για την ζύμη :
4 αυγά
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1/2 πακέτο μαργαρίνη (125 γραμ)
1 φλ. τα. ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλλα
5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Στα κενά των μήλων βάζω καρύδια
Για την ζύμη :
4 αυγά
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, με το ειδικό μηχάνημα αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα κόβουμε ροδέλες. Τα βάζουμε μέσα σε μπολ με νερό, μέσα στο οποίο έχουμε βέλη μισό στυμμένο λεμόνι (για να μην μας μαυρίσουν).Στο ταψί βάζουμε τα υλικά της βάσης ως έξης :
Λιώνουμε την μαργαρίνη, και από πάνω βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλλα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ομοιογενής. Στρώνουμε τα μήλα με τα καρύδια στα κενά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την ζύμη, χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ με το μίξερ και την ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμη βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην μηλόπιτα και αν αυτό βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμη.
Βάζουμε πάνω από το ταψί μας την πιατέλα στην όποια θα σερβίρουμε την μηλόπιτα και αναποδογυρίζουμε το ταψί αμέσως.
Καλή όρεξη !!!