Μαρμελάδα κερασί 1 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Μαρμελάδα κερασί
Είναι πολύ εύκολη συνταγή, θέλει μόνο προσοχή να δέσει καλά όπως όλες οι μαρμελάδες. Αν δε σας αρέσει πολύ γλυκιά ή αν είναι τα κεράσια πολύ γλυκά μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη.
 
 

Υλικά

1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια. Αν θέλετε να έχει κομματάκια από τα κεράσια απλά τα πολτοποιείτε με το χέρι, διαφορετικά τα αλέθετε στο μούλτι. Βάζετε τα κεράσια στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε και τον χυμό του λεμονιού. Τοποθετείτε τη μαρμελάδα κατευθείαν όπως είναι καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε καλά και τα γυρίζετε ανάποδα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες