Τη συνταγή αυτή αφιερώνω στη Νικολέττα που τη ζήτησε.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στα δυο και τις βάζουμε με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Δεν χρειάζεται νερό, βγάζει η φράουλα τα υγρά της και βράζει με αυτά. Στην αρχή θέλει ξάφρισμα γιατί θα βγάλει πολλούς αφρούς και μετά ανακάτεμα ασταμάτητο μέχρι να πήξει πολύ καλά. Ούτε λεπτό χωρίς ανακάτεμα. Αν θέλουμε βάζουμε και μια βανίλια στο τέλος. Αν οι φράουλες είναι ώριμες ακόμα καλύτερα. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τις φράουλες από βραδύς στο ψυγείο με τη ζάχαρη μαζί, να αφήσουν τα υγρά τους. Γίνεται με τον εξής τρόπο: Μια στρώση φράουλες, ζάχαρη από πάνω. ?λλη μια στρώση φράουλες, πάλι ζάχαρη από πάνω. Και το πάμε έτσι μέχρι τέλος. Μετά στο ψυγείο. Την επομένη τη βράζουμε με τον τρόπο που ανέφερα.