Υλικά (2-4 μερίδες)
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο καθαρισμένο
ένα ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο καθαρισμένο
ένα ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε να μανιτάρια χωρίς να τα κόψουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθούν αλλά προσέχοντας να μην καούν. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το ολόκληρο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις δυναμώσει η θερμοκρασία σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά, να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι. Μετά από 20-25 λεπτά τα μανιτάρια είναι έτοιμα , ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε προσεκτικά. Βγάζουμε το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και το λιώνουμε στο μούλτι και μετά το ενώνουμε με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από το λάδι και το κρασί, για να δέσει καλύτερα και να γίνει πιο νόστιμη.Σερβίρετε ιδανικά με πιλάφι αλλά και με πατάτες πουρέ.