Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. πένες
30 γρ. μανιτάρια μαύρα κινέζικα ξηρά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη
1 κουταλάκι θρούμπι ξηρό
φλούδα από 1 λεμόνι ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε διατηρώντας το νερό τους και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τους κύβους κοτόπουλου και το πιπέρι. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει, σε 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις νιφάδες τσίλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.