Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 φλυτζ κριθαράκι
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι κομμένο
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
1 φλυτζ κριθαράκι
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό, ανακατεύοντας πού και πού, περίπου 15 λεπτά.2. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κουκουνάρια και το μαϊντανό. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε αμέσως.