Πένες με κρεμά μανιταριών 4 ψήφοι

Πένες με κρεμά μανιταριών
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. πένες
100-150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβας)
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
2 κύβους ζωμός βοδινού
μαϊντανός ψιλοκομμένος (2 κλωνιά)
1 κρεμμυδάκι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, αφήστε τα πρώτα να βράσουν για 30 λεπτά σε νερό, κατόπιν τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Με το καλαμποκέλαιο τα σοτάρετε σε τηγανάκι, προσθέτοντας και τον έναν κύβο. Κατόπιν προσθέτετε 1/2 ποτηράκι κρασιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι που να πιουν το νερό. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα κρατάτε χωριστά. Με τις 4 κουταλιές σούπας βούτυρο φτιάχνετε την κρέμα σε κατσαρολίτσα, προσθέτοντας το αλεύρι και τον άλλο κύβο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας μη γίνουν σβόλοι. Προσθέτετε και τα δύο κουτιά κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε και το ένα φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και τα μανιτάρια που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε καλά. Βράζετε τις πένες, τις σουρώνετε, τις βουτυρώνετε, τους ρίχνετε το κεφαλοτύρι και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε την κρέμα μανιταριών και τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρονται καυτά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλετε.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες