Μακαρονάκι με μπρόκολα 1 ψήφοι

Μακαρονάκι με μπρόκολα
Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore." Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

350 γρ. κοντό μακαρόνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο
600 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
10 φιλέτα αντσούγας
1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι κομμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μπρόκολα για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. Φυλάμε το νερό για τα μακαρόνια.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα διατηρούμε ζεστά.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά και το βγάζουμε. Προσθέτουμε τις αντσούγες, λιώνοντας τες με ένα ξύλινο κουτάλι.
4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, τα μπρόκολα και το τσίλι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες