Υλικά (4-6 μερίδες)
125 γρ ελιές πράσινες
700 γρ μπρόκολα
1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 φιλέτα αντζούγας
350 γρ μακαρόνι
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Κόβουμε το μπρόκολο σε ανθάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Φυλάμε το νερό για να βράσουμε το ζυμαρικό.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στην άκρη. Λιώνουμε το τσίλι.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Βγάζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αντζούγες και τις λιώνουμε με ένα ξύλινο σκεύος. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μπρόκολο και το τσίλι. Βάζουμε αλατοπίπερο. Το ζεσταίνουμε καλά και σερβίρουμε.