Σπαγγετίνι με μπρόκολα
Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore." Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.
Υλικά (4-6 μερίδες)
125 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
8 φιλέτα αντσούγας
350 γρ. σπαγγετίνι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
1 μικρό ξηρό κόκκινο τσίλι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
8 φιλέτα αντσούγας
350 γρ. σπαγγετίνι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο