Πεταλούδες με μπρόκολα
Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore." Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.
Υλικά (4-6 μερίδες)
400 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
150 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
150 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο