Πεταλούδες με μπρόκολα 2 ψήφοι

Πεταλούδες με μπρόκολα
Οι ιταλικές συνταγές με μπρόκολα προέρχονται, από το Νότο, όπου συχνά αναφέρεται ως "cavolfiore." Για σάλτσες λαχανικών χρησιμοποιείται παραδοσιακά σωληνωτό ζυμαρικό μήκους 1,25 εκ.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

400 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
700 γρ. μπρόκολα κομμένα σε ανθάκια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
150 γρ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

Σπάστε τις ελιές. Κόψτε τα μπρόκολα σε λουλουδάκια. Βάλτε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Βράστε τα μπρόκολα για 3 λεπτά. Βγάλτε, στραγγίξτε τα και φρεσκαριστέ τα. Φυλάξτε το νερό για το ζυμαρικό. Βράστε τοπ ζυμαρικό al dente. Στραγγίξτε και βάλτε τα στην άκρη. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και σοτάριστε το για λίγα λεπτά. Βγάλτε το σκόρδο. Βάλτε τις αντζούγιες, λιώνοντας τες με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάλτε το ζυμαρικό και ανακάτεψε καλά. Ρίξτε ανακατεύοντας τις ελιές και τα μπρόκολα. Βάλτε αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ζεστάνετε και σερβίρετε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες