Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 μισά στήθη κοτόπουλου φιλέτο κομμένα σε κύβους του 1 εκ. καλυμμένους με αλατοπίπερο.
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2/3 φλιτζ. κάστανα ψημένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζ. frozen αρακάς
2/3 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
250 γρ. λιγκουίνια
1/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει, περίπου για 5 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι,το μοσχοκάρυδο και το καγιέν στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας 1/3 φλιτζ. κάστανα και τον αρακά, Προσθέτουμε την κρέμα και το ζωμό και βράζουμε, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο σαν σάλτσα, περίπου για 6 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό, το υπόλοιπο 1/3 φλιτζ. κάστανα και το κοτόπουλο με τη σάλτσα.. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Σερβίρουμε με παρμεζάνα.