Λιγκουίνια με αμαγείρευτη σάλτσα από τομάτα, ρόκα και ελιές 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με αμαγείρευτη σάλτσα από τομάτα, ρόκα και ελιές
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη μαζί με 1/4 κουταλάκι αλάτι
4 φρέσκα τοματάκια κομμένα
1 μάτσο ρόκα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους και τα φύλλα καλά πλυμένα,
στεγνωμένα και χοντροκομμένα (περίπου 1 φλιτζ)
6 μεγάλες ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό ή κατά τη γεύση
250 γρ λιγκουίνια

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το σκόρδο, τις τομάτες, τη ρόκα, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπίπερο κατά τη γεύση σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε το μίγμα να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες