Υλικά (4 μερίδες)
1/2 φλιτζ. ζωμός από κοτόπουλο ή στρείδια (από κύβο)
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 κουταλιά κουρκούμη
250 γρ. μανιτάρια κομμένα
1 κουταλιά τοματοπολτός
2 κουταλιές εστραγκόν φρέσκο ή 3/4 κουταλιά ξηρό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. κρέας καβουριού κομμένο σε μπουκιές
250 γρ. λιγκουίνια ή άλλο ζυμαρικό
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και την κουρκούμη σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3 λεπτά.2. Προσθέτουμε το μισό κρεμμυδάκι και τον τοματοπολτό και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καβούρι και το εστραγκόν και ανακατεύουμε ώσπου να ζεσταθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Στο μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνια και τα στραγγίζουμε καλά. Τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους. Ρίχνουμε τη σάλτσα και το υπόλοιπο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.