Υλικά (6 μερίδες)
18 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
2 κουταλάκια μαργαρίνη ή βούτυρο
1,5 φλιτζ. φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. κρέας καβουριού φρέσκο ή από κονσέρβα ή απομίμηση κομματιασμένο ή τριμμένο
600 γρ. σάλτσα Αλφρέντο (βλ. συνταγή)
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
μαϊντανός κομμένος
2 κουταλάκια μαργαρίνη ή βούτυρο
1,5 φλιτζ. φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
500 γρ. κρέας καβουριού φρέσκο ή από κονσέρβα ή απομίμηση κομματιασμένο ή τριμμένο
600 γρ. σάλτσα Αλφρέντο (βλ. συνταγή)
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24x32 εκ. περίπου.
3. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το καβούρι και 1/2 φλιτζ. σάλτσα Αλφρέντο και αναμιγνύουμε καλά.
5. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη υπόλοιπη σάλτσα Αλφρέντο με το κρασί ανακατεύοντας καλά. Χύνουμε 3/4 φλιτζ. από το μίγμα της σάλτσας στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
6. Βάζουμε 2 περίπου κουταλιές γέμιση καβουριού σε κάθε κοχύλι. Απλώνουμε τα γεμιστά κοχύλια σε ένα στρώμα πάνω στη σάλτσα στο ταψί. Χύνουμε το υπόλοιπο μίγμα Αλφρέντο πάνω στα κοχύλια. Λαδώνουμε ένα φύλλο αλουμινίου και σκεπάζουμε σφικτά το ταψί.
7. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι τα κοχύλια ζεσταθούν καλά και η σάλτσα κοχλάζει στις άκρες.
8. Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στα κοχύλια κουταλιές σάλτσας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.