Υλικά (4-6 μερίδες)
250 γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κεφάλι μπρόκολο
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φέτες
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
500 γρ λιγκουίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.2. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο και σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτούν ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Κόβουμε τα ανθάκια από το μπρόκολο και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αναμιγνύουμε με το μίγμα της γαρίδας.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια και επίσης το μαϊντανό και το τριμμένο τυρί.
5. Σερβίρουμε αμέσως με μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα.