Λιγκουίνια με καβούρι σκόρδο κόκκινη πιπεριά και κουκουνάρια
Παρά τα καθιερωμένα, η παρμεζάνα δίνει μια πλούσια γεύση στο πιάτο αυτό.
Υλικά (4-6 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
5 κουταλιές βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ λιγκουίνια
250 ml ζωμός αχιβάδας
500 γρ κρέας καβουριού φρέσκο
1/4 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ κουκουνάρια καβουρδισμένα
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά, τη σκεπάζουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τους πιπερόσπορους, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Το βάζουμε στην άκρη.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, διατηρώντας 1/2 φλιτζ από το νερό του, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
3. Ρίχνουμε το ζωμό αχιβάδας, το 1/2 φλιτζ νερό και το μίγμα της κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου το ζυμαρικό να απορροφήσει το μισό περίπου υγρό, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καβούρι και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί καλά, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Μοιράζουμε το ζυμαρικό στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.