Υλικά (8 μερίδες)
Για το μίγμα μυρωδικών (1/2 φλιτζ περίπου):
4 κουταλάκια πάπρικα
2,5 κουταλάκια σκορδόσκονη
1,5 κουταλάκια κρεμμυδόσκονη
2,5 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλάκι πιπέρι λευκό
1,5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
4 κουταλάκια φρέσκη ρίγανη κομμένη
4 κουταλάκια φρέσκος βασιλικός κομμένος
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
Για το σολομό:
1/2-3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 φιλέτα σολομού περίπου 175 γρ. το καθένα
1 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη και σοταρισμένη για γαρνίρισμα
1 κιλό λιγκουίνια βρασμένα και στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Αλείφουμε τα φιλέτα σολωμού με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.2. Ρίχνουμε και στις δυο πλευρές κάθε φιλέτου φρέσκo μίγμα μυρωδικών, περίπου 1 κουταλιά για κάθε φιλέτο.
3. Βάζουμε τα φιλέτα στο γκρίλ, ώσπου μόλις να ψηθούν. Προσέχουμε να μην παραψηθούν οι άκρες.
4. Σερβίρουμε βάζοντας περίπου 120 γρ. λιγκουίνια με σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα σε κάθε πιάτο. Βάζουμε πάνω τους τα φιλέτα σολομού. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με περίπου 2 κουταλιές πιπεριά σοταρισμένη.