Υλικά (4 μερίδες)
500 g λιγκουίνια, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
800 g τομάτες κονσέρβα κομμένες με το ζωμό τους
200-250 g μικρά χτένια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλιά νιφάδες από καυτερό κόκκινο πιπέρι
5 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά ξηρός βασιλικός
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε την τομάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε τα χτένια στη σάλτσα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις νιφάδες από το κόκκινο πιπέρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το βασιλικό.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.