Κολοκύθια με προσούτο και παρμεζάνα 4 ψήφοι

Κολοκύθια με προσούτο και παρμεζάνα
 
 

Υλικά

4 κολοκυθάκια
1 κουταλιά βούτυρο
100 γρ. προσούτο περίπου κομμένο σε 16 λεπτές λωρίδες
150 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 210οC και αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψί.
2. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κολοκυθιού με μια φέτα προσούτο και τα βάζουμε στο ταψί το ένα κοντά στο άλλο (να ακουμπάνε) σε μια στρώση.
3. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται χλιαρά.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες