Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό 5 ψήφοι

Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


10 μέτριες ντομάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
10 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κουταλιές τριμμένη γαλέτα
6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

? Κόβετε τις ντομάτες στη μέση. Τις πιέζετε ελαφρώς για να αποβάλουν τους σπόρους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και τις αφήνετε για 20 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μέσα σ' ένα μπολ, ρίχνετε το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτετε τη γαλέτα και την παρμεζάνα, και τα λιώνετε σιγά σιγά μαζί με το λάδι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. ? Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα που φτιάξατε. Το πιέζετε με τα δάχτυλα σας για να κολλήσει καλά στο εσωτερικό (διαφορετικά, μπορεί να φουσκώσει μέσα στο φούρνο και να ξεχειλίσει). ? Τοποθετείτε τις γεμιστές ντομάτες σε πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν. Τέλος, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 35 λεπτά. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές ή χλιαρές.
4 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες