Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. λιγκουίνια
180 γρ. μπρόκολο κομμένο σε ανθάκια
100 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε μεγάλα κομμάτια
100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
150ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 αβγό
4 κουταλιές άπαχο γάλα
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγος χυμός λεμονιού
4 κουταλάκια τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό προσθέτοντας το μπρόκολο 5 λεπτά πριν γίνει. Τα στραγγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους. Προσθέτουμε το σολομό, τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.2. Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε το αβγό με το γάλα, βάζουμε αλατοπίπερο και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το λεμόνι και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σερβίρουμε τα λιγκουίνια σε ζεσταμένα πιάτα περιχύνοντάς τα με την σάλτσα και με παρμεζάνα.